how to add a model to an entity (newbie)

Having issues not related to a specific Sandbox game mode? Get help here!
Please also read the rules for support when posting support requests.
Failure to comply with the forum rules may result in your topic being locked without resolution.
User avatar
Sircameron
Member
Member
Posts: 62
Joined: March 6th, 2012, 9:13 pm
Name: Cameron
Location: Indiana

Re: how to add a model to an entity (newbie)

Post by Sircameron »

Yea i misread the description for it.. But if you plan on making a single player fps. You could always make it in the rpg mode, thus adding stats, attributes, exp, and you could even have your box puzzle work as you intended it to be.. Dont let the name "rpg" limit your thinking to magic, swords, elves, and stuff.. You could make an fps similiar to borderlands in the rpg mode.. Glad i could help ya out haha goodluck, and happy easter
doctorface
Member
Member
Posts: 17
Joined: April 4th, 2012, 2:44 am
Name: shanan

Re: how to add a model to an entity (newbie)

Post by doctorface »

well since i can't get it working in FPS, i might goi back to RPG mode since i havn't done anything i can't change over to RPG

Sircameron could you have ago at trying to make a model movable in RPG again please? i feel like we were nearly there

the last point we got to was it was saying 0.script doesn't exsist, maybe if you create a fresh game and try to implement it with a standard model that is if you don't mind, then you'll be able to to tell me where i was going wrong. Since im basically starting from scratch as well.

have a good easter too :)
User avatar
Sircameron
Member
Member
Posts: 62
Joined: March 6th, 2012, 9:13 pm
Name: Cameron
Location: Indiana

Re: how to add a model to an entity (newbie)

Post by Sircameron »

Sircameron wrote:

Code: Select all

r_obstacle_mdl brick/tris
r_obstacle_script 1
r_obstacle_name "brick"
r_obstacle_flags $OBS_MOVABLE




The steps are in my very first post on where to place this. Just type "newent obstacle 0 0" in the console and it'll work since your model's "obj.cfg" is fixed :D
doctorface
Member
Member
Posts: 17
Joined: April 4th, 2012, 2:44 am
Name: shanan

Re: how to add a model to an entity (newbie)

Post by doctorface »

yeah just tried it again it its saying obstacle type 0 does not exsist :(

but it makes a new object which is my character model and places it where I selected

its not checking the obstacle folder for the 0.cfg i think
doctorface
Member
Member
Posts: 17
Joined: April 4th, 2012, 2:44 am
Name: shanan

Re: how to add a model to an entity (newbie)

Post by doctorface »

i worked it out copied the folder to defualt yay

thanks heaps sircameron
User avatar
Sircameron
Member
Member
Posts: 62
Joined: March 6th, 2012, 9:13 pm
Name: Cameron
Location: Indiana

Re: how to add a model to an entity (newbie)

Post by Sircameron »

doctorface wrote:i worked it out copied the folder to defualt yay

thanks heaps sircameron

You're welcome! Now quick check out the rpg tutorials on the wiki. You'll find a lot of good info there
Locked