Hi! Welcome to the forum for Platinum Arts Sandbox Free 3D Game Maker. I currently have the forums locked as I am attempting to properly update them. If you have any questions please e-mail me through the Platinum Arts website.

2.8.1 Major Issue

Having issues not related to a specific Sandbox game mode? Get help here!
Please also read the rules for support when posting support requests.
Failure to comply with the forum rules may result in your topic being locked without resolution.
Locked
XxZLandxX
Member
Member
Posts: 5
Joined: September 20th, 2013, 5:06 pm
Name: Zach

2.8.1 Major Issue

Post by XxZLandxX »

Computer Info:
Windows 7 Home Premium 64-Bit

I have redownloaded this program twice now and I end up with the same issues. Upon clicking the CLICK_ME_TO_START file, the program loads as it should. However, I cannot make out anything on the screen as everything seems to be incorrectly rendered. I cannot make out words to see if there is a resolution setting that is affecting it. However, after a good deal of squinting and imagination, I was able to load a pre-generated world. Which rendered in about the same manner. Text was unreadable. Anyone have a solution to this?
Hirato
Developer
Developer
Posts: 689
Joined: May 30th, 2009, 1:23 pm
IRC Username: hirato

Re: 2.8.1 Major Issue

Post by Hirato »

Can I get a screenshot?

Otherwise I can only suggest you blind type the following, substituting in your screen's resolution here. (just press T at the main menu to bring up the command line)

Code: Select all

/screenres <screenw> <screenh>
This is not a url, clicking it is pointless
XxZLandxX
Member
Member
Posts: 5
Joined: September 20th, 2013, 5:06 pm
Name: Zach

Re: 2.8.1 Major Issue

Post by XxZLandxX »

It took abit to get this. Everytime I tried from within the program, all I got was a black screen. Anyways, here you are!

Thanks for the reply :)
Attachments
Screenshot taken of the problem.
Screenshot taken of the problem.
Hirato
Developer
Developer
Posts: 689
Joined: May 30th, 2009, 1:23 pm
IRC Username: hirato

Re: 2.8.1 Major Issue

Post by Hirato »

What in the *heck*, did you set maxtexsize to 16x16 or something?

look inside the my_stuff folder, you sohuld see several files like this

Code: Select all

init.cfg
config_rpg.cfg
config_fps.cfg
stdout.txt
Zip ALL of those up and get them to me.
This is not a url, clicking it is pointless
XxZLandxX
Member
Member
Posts: 5
Joined: September 20th, 2013, 5:06 pm
Name: Zach

Re: 2.8.1 Major Issue

Post by XxZLandxX »

Actually, aside from taking a blind shot at the screen resolution through the console, this is what I was faced with when I downloaded the program several times. Anyways, here are the files your requested. I would have just sent you a private message with them...but I don't think I can attach files that way.

Thanks alot!
Attachments
Files.zip
(12.13 KiB) Downloaded 68 times
Hirato
Developer
Developer
Posts: 689
Joined: May 30th, 2009, 1:23 pm
IRC Username: hirato

Re: 2.8.1 Major Issue

Post by Hirato »

Meanwhile in init.cfg

Code: Select all

scr_w 320
scr_h 200
You're using a 320x200 viewport, no wonder it looks awful.
Can you set that to something sensible like 1024x768? (via that screenres thing from above), or delete init,cfg?


There doesn't seem to be anything weird in your configs otherwise.
This is not a url, clicking it is pointless
XxZLandxX
Member
Member
Posts: 5
Joined: September 20th, 2013, 5:06 pm
Name: Zach

Re: 2.8.1 Major Issue

Post by XxZLandxX »

Well I tried both the screenres command and attempted to manually enter in "1024","768" into the slots on the window that I can only imagine is the Screen Resolution field. I will attach a new set of the files you requested before as well as my entire "dxdiag" information as I fear I may have an OpenGL issue with all of this.

Thanks alot Master Coder!
Attachments
Files02.zip
(18.11 KiB) Downloaded 77 times
XxZLandxX
Member
Member
Posts: 5
Joined: September 20th, 2013, 5:06 pm
Name: Zach

Re: 2.8.1 Major Issue

Post by XxZLandxX »

I forgot to mention that I did delete the init.cfg file as an attempt to fix it as well, but I was left with the same thing. I figured that might help you figure out what is going on as well.
Locked