Hi! Welcome to the forum for Platinum Arts Sandbox Free 3D Game Maker. I currently have the forums locked as I am attempting to properly update them. If you have any questions please e-mail me through the Platinum Arts website.

"No game in progress" when trying to resume map editing.

Having issues not related to a specific Sandbox game mode? Get help here!
Please also read the rules for support when posting support requests.
Failure to comply with the forum rules may result in your topic being locked without resolution.
Locked
catthou
Member
Member
Posts: 2
Joined: May 14th, 2014, 3:35 pm
Name: Classic Cat

"No game in progress" when trying to resume map editing.

Post by catthou »

I cannot figure out how to resume editing a map I was working on. I saved the map in F1 (edit) mode under the menu: Editing -> Misc -> Save Map As. The map name appears under the New Game -> Maps menu so I know it's saved, but I clicking on that gives me the text in the upper-left corner of my screen, "No game in progress." And there does not seem to be any other way of loading a map to resume working on it.

I am running SGM 2.8.2 on Windows 7.
User avatar
Wind Astella
Member
Member
Posts: 112
Joined: June 4th, 2013, 6:18 am
Name: Nik Mirza
IRC Username: windastella
Contact:

Re: "No game in progress" when trying to resume map editing.

Post by Wind Astella »

I assume you're using RPG mode. You'll to start a game first from menu like the Default or mystara game. Once in the game, open the console and enter this command,

/map yourmapname

If everything goes right you will load your map.
catthou
Member
Member
Posts: 2
Joined: May 14th, 2014, 3:35 pm
Name: Classic Cat

Re: "No game in progress" when trying to resume map editing.

Post by catthou »

Okay, thank you! That seems totally strange to me that you would have to load up a level first, then use the /map command ..., the /map command doesn't work the same from the main menu.
User avatar
Wind Astella
Member
Member
Posts: 112
Joined: June 4th, 2013, 6:18 am
Name: Nik Mirza
IRC Username: windastella
Contact:

Re: "No game in progress" when trying to resume map editing.

Post by Wind Astella »

The rpg is different from the fps mode. Other than maps it also had games. You'll learn this eventually. And you're welcome.
Hirato
Developer
Developer
Posts: 689
Joined: May 30th, 2009, 1:23 pm
IRC Username: hirato

Re: "No game in progress" when trying to resume map editing.

Post by Hirato »

future releases should just initialise the 'default' game in this case.

I originally did it this way because the RPG cannot figure out which game contains the actual game data from the map itself, so it was saner to force loading the game first before allowing the map.
This is not a url, clicking it is pointless
Locked