Hi! Welcome to the forum for Platinum Arts Sandbox Free 3D Game Maker. I currently have the forums locked as I am attempting to properly update them. If you have any questions please e-mail me through the Platinum Arts website.

Water problem

Having issues not related to a specific Sandbox game mode? Get help here!
Please also read the rules for support when posting support requests.
Failure to comply with the forum rules may result in your topic being locked without resolution.
Locked
User avatar
Matteo1139
Member
Member
Posts: 13
Joined: December 30th, 2013, 9:50 am
Name: Matteo
Location: Sardinia, Italy
Contact:

Water problem

Post by Matteo1139 »

Hello everyone, I am writing to ask for help.
I recently reinstalled Sandbox Gamemaker but every time I entered the water the game freezes, and sol after a while (a minute) continues to run normally, but only outside dll'acqua. This happened in all modes and maps.
May depend on what? How can I fix? Thanks in advance for the help and sorry for my bad english :)
User avatar
Wind Astella
Member
Member
Posts: 112
Joined: June 4th, 2013, 6:18 am
Name: Nik Mirza
IRC Username: windastella
Contact:

Re: Water problem

Post by Wind Astella »

You might as well show the error log in the console. I think I also had the same problem but momentarily (not a minute but a few sec).
northstar
Member
Member
Posts: 208
Joined: March 1st, 2012, 1:17 pm
Name: steven

Re: Water problem

Post by northstar »

i just tested it out in 2.8.3, out of the box, and had no lag at all... might be your graphics card...

try lowering all of your graphics options and your game/screen resolution
User avatar
Matteo1139
Member
Member
Posts: 13
Joined: December 30th, 2013, 9:50 am
Name: Matteo
Location: Sardinia, Italy
Contact:

Re: Water problem

Post by Matteo1139 »

I thought it was the fault of the computer underpowered, but it seems strange that in maps running at 30-50 fps become so slow as to be static in the water.
And also before you reinstall did not happen.
northstar
Member
Member
Posts: 208
Joined: March 1st, 2012, 1:17 pm
Name: steven

Re: Water problem

Post by northstar »

hmmph... it worked b4 the reinstall... corrupt download??... it happens

start going backwards in installs (2.82 2.81) then go back up again, and maybe your computer will get the drift of what you want it to do... i hate when my computer doesn't do what i tell it to do :)...

it could be as simple as a corrupt download... as i said... it happens
User avatar
Matteo1139
Member
Member
Posts: 13
Joined: December 30th, 2013, 9:50 am
Name: Matteo
Location: Sardinia, Italy
Contact:

Re: Water problem

Post by Matteo1139 »

northstar wrote:hmmph... it worked b4 the reinstall... corrupt download??... it happens

start going backwards in installs (2.82 2.81) then go back up again, and maybe your computer will get the drift of what you want it to do... i hate when my computer doesn't do what i tell it to do :)...

it could be as simple as a corrupt download... as i said... it happens
I hope that you have right. Thank you :)
Locked