Issues with new maps

Learn more on how to use Sandbox, or submit your own tutorials or resources.
Orrellgav
Member
Member
Posts: 14
Joined: August 9th, 2011, 11:58 am
Name: Gav

Issues with new maps

Postby Orrellgav » August 9th, 2011, 12:35 pm

Hi,

Ive just started making a game using PAS. I have few issues, but the main one is that I cant get the scripts to run at all. I need to make it so that when you walk to a certain point ( map marker) you leave to enter a new map. I tried copying the script from the tutorial but it wont work. I then thought Id try any other script from the tutorial, just to get one working then tweak it but nothing will work, I cant make a shop script start, or even pick up a coin. Sorry to sound totally hopeless but I am stuck and would really appreciate some help.

Thanks

arcones
Support Team
Support Team
Posts: 2734
Joined: January 13th, 2010, 12:42 pm
Name: Timothy
IRC Username: I use Steam
Location: Looking over your shoulder...
Contact:

Re: Issues with new maps

Postby arcones » August 9th, 2011, 12:55 pm

I'm assuming your starting a newmap each time you try. If that's the case, then the gamemode your in (besides FPS) is co-op edit. Co-op edit doesn't allow the use of triggers or scripts. Save the map, and just load it and try the script again. If the problem persists, make sure you're using FPS mode, Singleplayer, and save the script before executing.
Image
Want a user bar like this one? PM Leo!

Orrellgav
Member
Member
Posts: 14
Joined: August 9th, 2011, 11:58 am
Name: Gav

Re: Issues with new maps

Postby Orrellgav » August 9th, 2011, 2:25 pm

OK, thanks, I was trying in FPS then went on try RPG (it fits better withteh game I am trying to make)
So I have loaded my map in RPG, put in the trigger, set it the 1, 1 thing, copied the text into a CFG flile. I know to load the map so I can edit it, is that what you mean?

arcones
Support Team
Support Team
Posts: 2734
Joined: January 13th, 2010, 12:42 pm
Name: Timothy
IRC Username: I use Steam
Location: Looking over your shoulder...
Contact:

Re: Issues with new maps

Postby arcones » August 9th, 2011, 5:58 pm

Basically yeah. When you start Sandbox, you'll see the "New Map" and "Load Map" buttons. Click load map and choose your map. Just make sure the gamemode is single player ;D

That should fix it.
Image
Want a user bar like this one? PM Leo!

Orrellgav
Member
Member
Posts: 14
Joined: August 9th, 2011, 11:58 am
Name: Gav

Re: Issues with new maps

Postby Orrellgav » August 14th, 2011, 6:43 am

OK, tried it and it wont do it. this is infuriating. To double check, I have loaded in Context, copied the code from the tutorial, saved it as UH1.cfg (the name of the 1st map is UH1) the code I have copied is below:-

level_trigger_1 = [
echo "You completed the map!"
echo "New map will be UH2"
sleep 5000
map UH2
]

I save this in to my_stuff/packages/base
I have then set a map model -1, trigger type 1, level_trigger_1
I have a 2nd map called UH2 already.
I then save the map, load it in in single player and nothing happens when I walk into it.
Grrrr!!!!

Help me Obi Wan, you're my only hope!

chocolatepie33
Support Team
Support Team
Posts: 2458
Joined: April 27th, 2010, 5:31 pm
IRC Username: CP

Re: Issues with new maps

Postby chocolatepie33 » August 14th, 2011, 5:47 pm

I'd recommend trigger type 12 instead, or 8 if you want repeats.

In edit mode, hit F6 and hit "load" and "execute" just to test it.

Wait...
So I have loaded my map in RPG, put in the trigger, set it the 1, 1 thing, copied the text into a CFG flile


That's why. The coding you're using doesn't work in RPG mode, only in FPS mode.
Julius wrote:Contribute to http://www.opengameart.org NOW!

Save the wiki!

Orrellgav
Member
Member
Posts: 14
Joined: August 9th, 2011, 11:58 am
Name: Gav

Re: Issues with new maps

Postby Orrellgav » August 15th, 2011, 6:32 am

Awesome. Thats done it. Give yourslef 4 million brillance points. yippee!!!!

arcones
Support Team
Support Team
Posts: 2734
Joined: January 13th, 2010, 12:42 pm
Name: Timothy
IRC Username: I use Steam
Location: Looking over your shoulder...
Contact:

Re: Issues with new maps

Postby arcones » August 15th, 2011, 10:41 am

arcones wrote:If the problem persists, make sure you're using FPS mode,


*sigh*
Image
Want a user bar like this one? PM Leo!


Return to “Tutorials and Resources”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests