Hi! Welcome to the forum for Platinum Arts Sandbox Free 3D Game Maker. I currently have the forums locked as I am attempting to properly update them. If you have any questions please e-mail me through the Platinum Arts website.

scripting problems

Talk about anything related to Platinum Arts Sandbox here!
User avatar
Dannyboi
Member
Member
Posts: 98
Joined: June 14th, 2009, 5:00 pm
Name: Danny
Location: Temple TX

scripting problems

Post by Dannyboi »

I copyied the code from savetheprincess to #2 and expected it to work. I didnt download the patch but i used the help from the wiki to make the code and it works in #1 but not in #2. I rewrote the whole script, or at least tried!! Im a total nob so i probably messed it up. Anyway offer some help if you know what to do.

Thanks
-Danny
I'm BAAAACK!!! >:D
CollegeforKids
Restricted User
Posts: 27
Joined: June 16th, 2009, 10:50 am
Name: Caitlin

Re: scripting problems

Post by CollegeforKids »

Did you do this part? (copied from Mike)

After that, you start up Sandbox and make an invisible mapmodel near the character that will talk. Select the invisible model and press the . key. Then change the third number to a 1 and the forth number to a 1. Press enter, and you should have a talking character.
User avatar
Dannyboi
Member
Member
Posts: 98
Joined: June 14th, 2009, 5:00 pm
Name: Danny
Location: Temple TX

Re: scripting problems

Post by Dannyboi »

I'll try it!

Thankies
-Danny
I'm BAAAACK!!! >:D
User avatar
Dannyboi
Member
Member
Posts: 98
Joined: June 14th, 2009, 5:00 pm
Name: Danny
Location: Temple TX

Re: scripting problems

Post by Dannyboi »

How do you make an invisable model?

-Danny
I'm BAAAACK!!! >:D
CollegeforKids
Restricted User
Posts: 27
Joined: June 16th, 2009, 10:50 am
Name: Caitlin

Re: scripting problems

Post by CollegeforKids »

Trying to figure that out too...I can't get this to work...
User avatar
Dannyboi
Member
Member
Posts: 98
Joined: June 14th, 2009, 5:00 pm
Name: Danny
Location: Temple TX

Re: scripting problems

Post by Dannyboi »

Well i'll keep yuo posted if i figure it out then i'll tell you.

Thanks
-Danny
I'm BAAAACK!!! >:D
CollegeforKids
Restricted User
Posts: 27
Joined: June 16th, 2009, 10:50 am
Name: Caitlin

Re: scripting problems

Post by CollegeforKids »

after you make the config file, new map model (mine wasn't invisible but worked), edit attiributes (easier to hit F3 then change both trigger identity and style to 1) see if it works.

If not, save your map then type this in (press ` first)

/sp <yourmapname. it will kinda reload. Then try
User avatar
Dannyboi
Member
Member
Posts: 98
Joined: June 14th, 2009, 5:00 pm
Name: Danny
Location: Temple TX

Re: scripting problems

Post by Dannyboi »

I kinda figured it out. I got mine invisable but it wouldnt talk. What you do is you go to edit GUI go to entitys click new mapmodel then in the part it says R G B make them all 0 and it should be invisable then just spawn it.

Hope it helps
-Danny
I'm BAAAACK!!! >:D
User avatar
Dannyboi
Member
Member
Posts: 98
Joined: June 14th, 2009, 5:00 pm
Name: Danny
Location: Temple TX

Re: scripting problems

Post by Dannyboi »

Well I got it to work.

Thanks
-Danny
I'm BAAAACK!!! >:D
User avatar
Dannyboi
Member
Member
Posts: 98
Joined: June 14th, 2009, 5:00 pm
Name: Danny
Location: Temple TX

Re: scripting problems

Post by Dannyboi »

Nevermind, I got it to work then I saved and re-entered the map and it didnt.
I'm BAAAACK!!! >:D
Locked