Changing player stats from cfg?

Talk about anything related to Platinum Arts Sandbox here!
Mama's Boy
Member
Member
Posts: 25
Joined: June 22nd, 2009, 7:10 pm
Name: Jacob DeBoer

Changing player stats from cfg?

Postby Mama's Boy » June 25th, 2009, 6:12 pm

I notice that in the rpg map glitchworld_22, there are switches that are meant to change your stats. When I pulled the switch while playing this level, it said, "Enter editmode or modify the map cfg to change [stat]"

I checked out the map cfg and it said:

"level_trigger_[number]" = [[stat] [number]]

I have tried doing a similar thing for my game, but the same thing is happening. Does anyone have any suggestions?

-Thanks,
Jacob

User avatar
Joe Staff
Member
Member
Posts: 37
Joined: June 19th, 2009, 2:34 am
Name: Spanky
IRC Username: Joe_Staff
Location: Tennessee, USA
Contact:

Re: Changing player stats from cfg?

Postby Joe Staff » June 25th, 2009, 9:59 pm

try putting "edittoggle;" on both sides, so it can't say that!
Check out this Android game I'm making :D
Planes!

Hirato
Developer
Developer
Posts: 689
Joined: May 30th, 2009, 1:23 pm
IRC Username: hirato

Re: Changing player stats from cfg?

Postby Hirato » June 26th, 2009, 3:36 am

I redesigned the world var system post release... the RPG uses the enwer system (and the current SVN sandbox, an even newer one)

fortunately, the rpg binary has the other gamemodes as well if you'd rather use it to the last release (the version for the RPG is 2.3.1)
This is not a url, clicking it is pointless

Mama's Boy
Member
Member
Posts: 25
Joined: June 22nd, 2009, 7:10 pm
Name: Jacob DeBoer

Re: Changing player stats from cfg?

Postby Mama's Boy » June 26th, 2009, 8:48 am

Thanks to both of you! My game is coming along very well. I am making some "powerups" that only last for a little while. I do

"level_trigger_8" = [
edittoggle
movespeed 300
edittoggle
sleep 6000 [
edittoggle
movespeed 100
edittoggle
]
]

I tried doing the same thing for jumpvelocity, but it is lower than the original when the powerup runs out. Is the default jumpvelocity not 100?

Hirato
Developer
Developer
Posts: 689
Joined: May 30th, 2009, 1:23 pm
IRC Username: hirato

Re: Changing player stats from cfg?

Postby Hirato » June 26th, 2009, 8:49 am

the default is 200 for jumpvel
This is not a url, clicking it is pointless

Mama's Boy
Member
Member
Posts: 25
Joined: June 22nd, 2009, 7:10 pm
Name: Jacob DeBoer

Re: Changing player stats from cfg?

Postby Mama's Boy » June 26th, 2009, 8:53 am

Thank you so much! Everything appears to be working smoothly now!


Return to “Sandbox General Chat”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests